Хроника

Бугарски министар здравља Кирил Ананијев: Укида се мера обавезбог ношења заштитних маски у затвореним и отвореним просторима

Штампа
уторак, 31. март 2020.

 Бугарски министар здравља Кирил Ананијев изјавио је данас да се укида мера обавезбог ношења заштитних маски у затвореним и отвореним просторима.

Како је рекао, та мера уведена је у понедељак ради спречавања ширења новог корона вируса, међутим због непостојања јавног консензуса та мера остаће само препорука, преноси БТА.

Према његовим речима Бугарска ће купити милион Ффп2 или Ффп3 маски које ће дистрибуирати регионалним службама како би их добиле и особе које не могу да купе маске. Ананијев је додао да ће наредне три недеље домаћа производња заштитне одеће и маски бити приоритет и да Бугарска неће више зависити од других земаља, а да ће све пороизведене маске одмах бити дистрибуиране пре свега лекарима и здравственим радницима. Министар унутрашњих послова Младен Маринов изјавио је да је забрана посећивања паркова и окупљања више од две особе прекршена више од 400 пута, а да је забележено и кршење карантина. Говорећи о могућем праћењу података о кретању помоћу мобилних телефона, Маринов је рекао да би, према законским прописима о ванредним ситуацијама, та мера могла да се примени када одређена особа одбије да поштује карантин. Тада би се помоћу мобилног телефона открила локација власника праћеног уређаја, а те информације би се проследиле суду у року од 24 сата, рекао је Маринов.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]