Početna strana > Hronika > Bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev: Ukida se mera obavezbog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim i otvorenim prostorima
Hronika

Bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev: Ukida se mera obavezbog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim i otvorenim prostorima

PDF Štampa El. pošta
utorak, 31. mart 2020.

 Bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev izjavio je danas da se ukida mera obavezbog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Kako je rekao, ta mera uvedena je u ponedeljak radi sprečavanja širenja novog korona virusa, međutim zbog nepostojanja javnog konsenzusa ta mera ostaće samo preporuka, prenosi BTA.

Prema njegovim rečima Bugarska će kupiti milion Ffp2 ili Ffp3 maski koje će distribuirati regionalnim službama kako bi ih dobile i osobe koje ne mogu da kupe maske. Ananijev je dodao da će naredne tri nedelje domaća proizvodnja zaštitne odeće i maski biti prioritet i da Bugarska neće više zavisiti od drugih zemalja, a da će sve poroizvedene maske odmah biti distribuirane pre svega lekarima i zdravstvenim radnicima. Ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov izjavio je da je zabrana posećivanja parkova i okupljanja više od dve osobe prekršena više od 400 puta, a da je zabeleženo i kršenje karantina. Govoreći o mogućem praćenju podataka o kretanju pomoću mobilnih telefona, Marinov je rekao da bi, prema zakonskim propisima o vanrednim situacijama, ta mera mogla da se primeni kada određena osoba odbije da poštuje karantin. Tada bi se pomoću mobilnog telefona otkrila lokacija vlasnika praćenog uređaja, a te informacije bi se prosledile sudu u roku od 24 sata, rekao je Marinov.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner