Početna strana > Hronika > Bugarska: Osoba uhapšena zbog ubistva novinarke biće puštena iz pritvora i protiv njega neće biti podignuta optužnica
Hronika

Bugarska: Osoba uhapšena zbog ubistva novinarke biće puštena iz pritvora i protiv njega neće biti podignuta optužnica

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. oktobar 2018.

Bugarske vlasti će danas pustiti iz pritvora čoveka uhapšenog u vezi s ubistvom bugarske novinarke Viktorije Marinove i protiv njega neće biti podignuta optužnica.

Taj čovek, čije ime nije saopšteno, biće pušten "uskoro", rekao je šef policije u gradu Ruse Teodor Atanasov.

Atanasov je ranije danas rekao da je policija zadržala na 24 sata jednog muškarca radi ispitivanja. On je identifikovao tu osobu kao "rumunskog državljanina ukrajinskog porekla" i dodao da nije formalno proglašen osumnjičenim.

U subotu je nađeno telo novinarke, koja je izveštavala o mogućoj korupciji u vladi Bugarske. Marinova (30) je silovana i zadavljena, a nađena u blizini Dunava.

Ona je prošlog meseca bila voditeljka emisije u kojoj su učestvovala i dva istraživačka novinara koji su privedeni zbog svog istraživačkog rada na mogućoj proneveri sredstava iz evropskih fondova.

(Beta)

Videti još: Bugarska: Uhapšena osoba u vezi sa brutalnim ubistvom Viktorije Marinove - osumnjičeni državljanin Rumunije sa ukrajinskim pasošem