Početna strana > Hronika > Budva: Decu iz Srbije, mlade fudbalere uzrasta od osam do 12 godina, napali albanski tinejdžeri iz kluba Donbosko AFC - vređali ih, upadali im u sobe, pretili
Hronika

Budva: Decu iz Srbije, mlade fudbalere uzrasta od osam do 12 godina, napali albanski tinejdžeri iz kluba Donbosko AFC - vređali ih, upadali im u sobe, pretili

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. maj 2024.

Mladi fudbaleri iz dva beogradska kluba preživeli su torturu na međunarodnom takmičenju "Trofej Budva", jer su ih u hotelu Park, u kom su bili smešteni, napali mladi Albanci iz kluba Donbosko AFC.

Decu iz Srbije, uzrasta od osam do 12 godina, taj dan i noć su konstantno napadali četiri godine stariji albanski tinejdžeri tako što su im usred noći upadali u sobe, bacali u njih petarde, pretili, vređali, upućivali najgore psovke i pogrde na račun Srba, pokazivali dvoglavog orla...

"Prvo veče, u petak, deci su upadali u sobe do četiri ujutru. Kada je dara prevršila meru, recepcionar je mlade napadače bio prinuđen da zaključa. Međutim, oni su počeli posle toga da iskaču kroz prozore i da nastavljaju po starom. Nismo znali šta nas je snašlo", priča za Republiku jedan od roditelja, koji je pratio svoje dete na turnir.

"Šta da vam pričam, kad su ženi, članu delegacije, tri puta u toku noći upadali u sobu", priča ovaj roditelj i kaže da su odmah u subotu sve ove incidente prijavili i organizatoru Trofeja Budva i hotelu, ali da niko ništa nije preduzeo.

Dečaci iz Srbije nisu mogli da provedu mirno ni noć, jer su se ponovo našli na meti podivljalih Albanaca.

"Ponovila se sve i po noći. Upadi u sobe, jeziva vređanja, prevashodno na nacionalnoj osnovi, da čovek ne poveruje da tako nešto deca uopšte mogu da izgovore i urade. Jedva smo čekali svi da se vratimo, više nam ni rezultat nije bio važan, bilo je samo da odradimo i da idemo kući..."

Republika je stupila u kontakt sa direktorom jednog od dva omladinska kluba, koji je potvrdio naša saznanja.

"Tamo sam ja bio, istina je da je došlo do verbalnog obračuna. Ti tinejdžeri su našima upućivali ružne reči i pokazivali su im dvoglavog orla…Nakon toga došao je njihov trener i popričao sa nama i nakon toga više ništa nije bilo… Istina je da su lupali našima na prozor, ali nisu ulazili u sobe. Koliko sam čuo, prema Mungosima su bili gori, ali ne znam šta su im radili", rekao je on za Republiku.

Nakon toga stupili smo u kontakt sa sekretarom drugog kluba, koji nije bio preterano raspoložen za razgovor.

"Mi kao klub nemamo nikakav komentar ni negativnu konotaciju na sami događaj, to je stvar turnira i organizatora", rekao je sekretar tog kluba.

Republika je, posle ovog incidenta, pokušala da stupi u kontakt i sa organizatorom "Trofeja Budva", ali nam se na telefon javio čovek koji je odmah kada je čuo pitanje postao veoma neprijatan.

"Nije se ništa dogodilo, to su špekulacije", najpre je rekao, a kada smo ga pitali "šta su špekulacije" kad kompletno pitanje nije ni čuo, rekao nam je da ga više ne zovemo.

Kako saznaje taj portal, organizator je odmah reagovao.

"Jedino što je Ljuba zvao organizatora i on je čovek odmah reagovao. Organizator je zvao hotel, menadžera i oni su tada i zaključali decu jer nisu mogli da ih smire rečima, molbama i opomenama", kaže izvor sa lica mesta.

U hotelu "Park" nezvanično nam je rečeno da je bilo "incidenata", ali i da za zvaničan odgovor pošaljemo mejl. To smo i uradili i sad čekamo odgovore na pitanja, između ostalog, kako su dozvoli da neki gosti maltretiraju druge i to usred noći i kako zlostavljači, makar to bila i deca, nisu momentalno izbačeni iz hotela. Jer naglašavamo, u bilo kom hotelu u svetu, bilo koga popreko da pogledate, ne daj bože vređate ili upadate u sobu, istog trenutka bi vam bilo otkazano gostoprimstvo i oduzeto pravo da više ikad u njega uđete.

(B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner