Хроника

Брат и рођаци косовског "премијера" Исе Мустафе нелегалном мигрантском рутом преко Србије и Мађарске ушли у Немачку и тражили азил

Штампа
недеља, 20. март 2016.

"Косовски премијер" Иса Мустафа потврдио је данас да је његов брат Рагиб прошле године затражио азил у Немачкој.

Потврда је уследила након што је истраживачки сајт Инсајдери.цом објавио у суботу да је Рагиб Мустафа затражио азил у немачкој покрајини Рајна-Фалачка, преноси АФП.

Према документу који је портал објавио, он је аплицирао за азил 24. јуна 2015. године, само неколико дана пошто је његовог брата у Берлину примила немачка канцеларка Ангела Меркел, преноси АФП.

"Истина је. Обавештен сам пошто се то догодило...да је он (Рагиб) затражио азил у иностранству, како би добио здравствену помоћ за тешку болест која није могла да се лечи на Косову", написао је косовски премијер на свом Фејсбуку.

Мустафа је навео да његов брат није једини члан њихове породице који је отишао у Немачку - његови нећаци и нећаке ишли су истом илегалном мигрантском рутом преко Мађарске након чега су враћени, наводи АФП.

"То само доказује да моја породица дели судбину осталих грађана Косова", навео је Мустафа на Фејсбуку.

"Као премијер покушавам да нађем решење, да осигурам визну либерализацију, да привучем инвестиције и створим нова радна места, побољшам здравствени систем, како би што мање наших градјана морало да тражи лечење у иностранству", додао је он.

Како је пренео сајт Инсајдери.цом, брат косовског премијера је ишао истом илегалном рутом као хиљаде других "грађана Косова" - преко мађарско-српске границе, након чега је је стигао у Француску где му је први захтев за азил одбијен.

Рагиб Мустафа је потом отишао у Немачку где је поново затражио азил, наводи сајт, а преноси АФП

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]