Početna strana > Hronika > Brat i rođaci kosovskog "premijera" Ise Mustafe nelegalnom migrantskom rutom preko Srbije i Mađarske ušli u Nemačku i tražili azil
Hronika

Brat i rođaci kosovskog "premijera" Ise Mustafe nelegalnom migrantskom rutom preko Srbije i Mađarske ušli u Nemačku i tražili azil

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. mart 2016.

"Kosovski premijer" Isa Mustafa potvrdio je danas da je njegov brat Ragib prošle godine zatražio azil u Nemačkoj.

Potvrda je usledila nakon što je istraživački sajt Insajderi.com objavio u subotu da je Ragib Mustafa zatražio azil u nemačkoj pokrajini Rajna-Falačka, prenosi AFP.

Prema dokumentu koji je portal objavio, on je aplicirao za azil 24. juna 2015. godine, samo nekoliko dana pošto je njegovog brata u Berlinu primila nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi AFP.

"Istina je. Obavešten sam pošto se to dogodilo...da je on (Ragib) zatražio azil u inostranstvu, kako bi dobio zdravstvenu pomoć za tešku bolest koja nije mogla da se leči na Kosovu", napisao je kosovski premijer na svom Fejsbuku.

Mustafa je naveo da njegov brat nije jedini član njihove porodice koji je otišao u Nemačku - njegovi nećaci i nećake išli su istom ilegalnom migrantskom rutom preko Mađarske nakon čega su vraćeni, navodi AFP.

"To samo dokazuje da moja porodica deli sudbinu ostalih građana Kosova", naveo je Mustafa na Fejsbuku.

"Kao premijer pokušavam da nađem rešenje, da osiguram viznu liberalizaciju, da privučem investicije i stvorim nova radna mesta, poboljšam zdravstveni sistem, kako bi što manje naših gradjana moralo da traži lečenje u inostranstvu", dodao je on.

Kako je preneo sajt Insajderi.com, brat kosovskog premijera je išao istom ilegalnom rutom kao hiljade drugih "građana Kosova" - preko mađarsko-srpske granice, nakon čega je je stigao u Francusku gde mu je prvi zahtev za azil odbijen.

Ragib Mustafa je potom otišao u Nemačku gde je ponovo zatražio azil, navodi sajt, a prenosi AFP

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner