Početna strana > Hronika > Branko Ružić: Pozivam prosvetne radnike da se vakcinišu, jer nam je to poslednja šansa da pobedimo virus i da se od 1. septembra nađemo u školskim klupama
Hronika

Branko Ružić: Pozivam prosvetne radnike da se vakcinišu, jer nam je to poslednja šansa da pobedimo virus i da se od 1. septembra nađemo u školskim klupama

PDF Štampa El. pošta
sreda, 28. jul 2021.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, pozvao je prosvetne radnike da se vakcinišu i saopštio da je do sada vakcinisano oko 50 odsto zaposlenih u tom sektoru.

„Prosvetni radnici su shvatili koliki je značaj vakcinacije za zaustavljanje koronavirusa i povratak uobičajenom načinu života i navikama. Iako procenat vakcinisanih prosvetnih radnika iznosi oko 50 odsto, posebno moram da pohvalim zaposlene u visokom obrazovanju, ali i da pozovem i ostale iz sistema obrazovanja da se vakcinišu, jer nam je to poslednja šansa da pobedimo ovaj virus i da se od 1. septembra nađemo u školskim klupama, što smatram najboljim i za dečiju socijalizaciju i njihovo obrazovanje“, izjavio je ministar Ružić, a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Prema rečima ministra Ružića u obrazovno-vaspitnom sistemu vakcinisano je ukupno 48, 72 odsto zaposlenih, od čega je najveći procenat u visokom obrazovanju 60, 23 odsto, dok je u osnovnom 46, 68 odsto, srednjem 46,29 odsto i u predškolskom 36,11 procenata.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner