субота, 20. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Бранко Ружић: Најдрастичнија опција – школска година од 1. септембра по моделу из 2020.
Хроника

Бранко Ружић: Најдрастичнија опција – школска година од 1. септембра по моделу из 2020.

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 29. јул 2021.

Уколико епидемиолошка ситуација буде тако налагала, кренућемо са школском годином 1. септембра по прошлогодишњем моделу, изјавио је за ТВ Прва министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и додао да је то "најдрастичнија опција" и да је још преурањено за доношење коначне одлуке.

Ружић је истакао да „прошлогодишњи модел“ значи да би вртићи радили у пуном капацитету.

"Ђаци од првог до четвртог разреда ишли би на непосредну наставу подељени у две групе по 15, ђаци петог до осмог разреда ишли би у школу по систему ‘дан за дан’ у две групе, а средњошколци и гимназијалци ‘недељу за недељу'", рекао је Ружић.

Нагласио је да је то "најдрастичнија опција", која нас очекује ако епидемиолошка слика буде неповољна и да се искрено нада да ћемо на регуларан начин почети школску годину, али да "морамо врло одгворно томе приступити".

"Апелујем на све да се вакцинишу"

"Да би до тога дошло, апелујем на родитеље и просветне раднике, али и све грађане да се вакцинишу против ковида-19", рекао је Ружић и подсетио да је у просвети више од половине вакцинисано и оценио да је то добар показатељ одговорног понашања, али очекује да још већи број њих приступи томе.

Када је реч о вакцинацији деце, нагласио је да нико неће наметати такву одлуку, али да је мишљења да, уколико схватамо да је имунизација цивилизацијска тековина, онда је логично да о томе поразмисле и родитељи и да донесу одлуку у складу са заштитом здравља нације.

(Прва, Фонет, Н1) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер