Хроника

Бранислав Тиодоровић: Коронавирус је још увек ту, али под контролом

Штампа
понедељак, 10. август 2020.

 Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се налазимо у преломној ситуацији, коју ћемо, до краја августа, можда моћи да контролишемо.

"Ако умземо у обзир ситуацију у којој се налазимо, она је преломна. Имамо бољу самодисциплину и ако тако наставимо онда ћемо до краја августа можда доћи до ситуације када ћемо моћи да контролишемо ову болест", рекао је

Наводи да је ситуација под контролом, упркос томе што је још увек несигурна због присуства вируса.

"Ако пођемо од тога како су ковид амбуланте радиле, број прегледа се смањио на трећину укупног броја од пре седам или 10 дана. Клинички центар у Нишу је 229 болесника, од тога 10 деце од којих су троје позитивна. Несигурна ситуација јер је вирус још увек ту, али под контролом", изјавио је Тиодоровић.

За сутра је најављена коначна одлука о поласку деце у школу.

"То је такође један преломни тренутак. Деца морају кренути у школу. Однос свих нас, па и деце, према овој болести мора бити такав да живимо са короном. Према томе, поготово први разред треба да буде у школи. Ако се све сведе на онлајн систем, онда нећемо имати прави развој детета", поручио је Тиодоровић и додао да то подразумева контролу како родитеља, тако и образовних установа.

(Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]