Početna strana > Hronika > Branislav Tiodorović: Koronavirus je još uvek tu, ali pod kontrolom
Hronika

Branislav Tiodorović: Koronavirus je još uvek tu, ali pod kontrolom

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 10. avgust 2020.

 Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u prelomnoj situaciji, koju ćemo, do kraja avgusta, možda moći da kontrolišemo.

"Ako umzemo u obzir situaciju u kojoj se nalazimo, ona je prelomna. Imamo bolju samodisciplinu i ako tako nastavimo onda ćemo do kraja avgusta možda doći do situacije kada ćemo moći da kontrolišemo ovu bolest", rekao je

Navodi da je situacija pod kontrolom, uprkos tome što je još uvek nesigurna zbog prisustva virusa.

"Ako pođemo od toga kako su kovid ambulante radile, broj pregleda se smanjio na trećinu ukupnog broja od pre sedam ili 10 dana. Klinički centar u Nišu je 229 bolesnika, od toga 10 dece od kojih su troje pozitivna. Nesigurna situacija jer je virus još uvek tu, ali pod kontrolom", izjavio je Tiodorović.

Za sutra je najavljena konačna odluka o polasku dece u školu.

"To je takođe jedan prelomni trenutak. Deca moraju krenuti u školu. Odnos svih nas, pa i dece, prema ovoj bolesti mora biti takav da živimo sa koronom. Prema tome, pogotovo prvi razred treba da bude u školi. Ako se sve svede na onlajn sistem, onda nećemo imati pravi razvoj deteta", poručio je Tiodorović i dodao da to podrazumeva kontrolu kako roditelja, tako i obrazovnih ustanova.

(B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner