Хроника

Бранислав Тиодоровић: Број новозаражених од короне полако опада, до краја августа се може очекивати релативно смиривање ситуације

Штампа
уторак, 11. август 2020.

 Епидемиолог и члан кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса Бранислав Тиодоровић оценио је да број новозаражених од короне полако опада.

Он каже да се до краја августа може очекивати релативно смиривање ситуације ако би се мере поштовале као до сада.

"Да се разумемо, вирус ће и даље бити ту, али би свакако требало да буде мање позитивних на дневном нивоу, а то су та такозвана спорадична јављања која подразумевају око петоро новозаражених без преминулих", рекао је Тиодоровић

Како је објаснио, ситуација иде у добром смеру зато што становништво поштује мере, оне дају резултате и тако би требало да остане, а свакоме је већ јасно да ће живот морати да се настави са вирусом.

"До краја августа може доста тога да се среди, а у септембру ако се будемо одговорно понашали могли бисмо да допустимо одржавање појединих манифестација које су и те како потребне људима. Како публици тако и организаторима, али и глумцима, музичарима који морају од нечег да живе", рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, "боље је нешто организовати и у мањем обиму него никако, али уз строго поштовање мера".

"Нема епидемије, пандемије која је само здравствени проблем, она је и социолошки, психолошки, економски и политички проблем. Све је то повезано", обајаснио је Тиодоровић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]