Početna strana > Hronika > Božo Prelević: Zagorka Dolovac je bruka profesije, to što ne radi svoj posao je čisto krivično delo
Hronika

Božo Prelević: Zagorka Dolovac je bruka profesije, to što ne radi svoj posao je čisto krivično delo

PDF Štampa El. pošta
sreda, 25. novembar 2020.

Posao republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac jeste da sprovede kontrolu nad inspektorima za zaštitu životne sredine, a to što ne radi svoj posao je čisto krivično delo, ocenio je u izjavi FoNetu advokat Božo Prelević.

"Moguće je da se sakrila zato što je sramota od sebe same"

“Moguće je da se ona sakrila zato što je sramota od sebe. Ona je bruka profesije. Ne postoji prikladna titula koju bih joj dao za ovoliko ćutanje. Sram je bilo!“, poručio je Prelević u serijalu razgovora Vidokrug, posvećenih ekologiji.

On tvrdi da je upravo Dolovac „apsolutni krivac“ za situaciju u kojoj njeno tužilaštvo ne procesuira sve inspektore i, kako kaže, “ne nabije ih u zatvor”.

“Kada bi ih ona nabila u zatvor“, Prelević je uveren da „nikome više ne bi palo na pamet da se pravi blesav, u gradu u kojem se svi guše”.

"Za šta je građani plaćaju?"

I nije ona jedina kriva. Voleo bih da vidim druge tužioce koji su to pokrenuli, a ona im zabranila. Da vidimo koliko takvih ima

“Za šta nju građani plaćaju? Je li njen zadatak da utvrdi ko ne kontroliše inspektore koji dozvoljavaju da se podavimo? Jeste. Jesi uradila svoj zadatak? Jesi uzela platu?“, upitao je Prelević.

„I nije ona jedina kriva. Ja bih voleo da vidim druge tužioce koji su to pokrenuli, a ona im zabranila. Da vidimo koliko takvih ima“, rekao je Prelević.

On smatra apsurdnim da se u Beogradu ne vidi pola grada, a da inspektori ne vide zagađenje, što je, kako je ukazao, najverotvatnije zbog toga što ih je izabrala i potkupila „ona ista stranka koja drži stovarišta uglja, ugljenokope i EPS“.

Prelević još napominje da se i deca Aleksandra Vučića „dave u Beogradu“ i konstatuje da je nemoguće da je njemu više stalo do novca, nego do zdravlja.

„Podavićemo se ovde“, predvideo je on i objasnio da je „potpuno svejedno da li vas podavi mafija koja vam truje vazduh, vodu, ili vam prodaje drogu“.

„Epilog toga je da vi i vaša deca nećete živeti u ovoj zemlji, jer je tako odlučio neko kome fali puno para. Sve mu je nedovoljno“, zaključio je Prelević.

(Fonet, Danas) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner