Хроника

Бошко Обрадовић: Наш циљ није насиље - куцали смо на врата Скупштине; Ђилас: Ударање заставом о врата не може се назвати „куцањем“, треба рећи да смо погрешили

Штампа
недеља, 08. децембар 2019.

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да је циљ учесника у протесту "Један од пет милиона" није насиље, већ "враћање отете државе и институција народу". Он је у саопштењу навео да су зато у суботу увече демонстранти "куцали на врата" Дома Народне скупштине Србије у Београду.

"Наш циљ није насиље. Они су блокирали Скупштину - ми ћемо је ослободити. Они крше Устав - ми смо уставобранитељи! Они газе законе и институције - ми их бранимо! Они краду - ми ћемо их стрпати у затвор!", написао је Обрадовић у саопштењу.

Поручио је да "никакви спинови и покушаји представника власти да нас оцрне неће спречити нужне промене и њихову кривичну одговорност за сав криминал и корупцију у врху власти".

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је осудила покушај уласка демонстраната са скупа "Један од пет милиона" у Дом Народне скупштине Србије у суботу увече, уз гурање са обезбеђењем, а осуди су се придружилли премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић, који је затражио "реакцију државних органа".

Ђилас: Ударање заставом о стакло није куцање, треба рећи да смо погрешили

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас рекао је да је да је идеја организатора протеста била куцање на врата Скупштине, а не било какав упад.

Он је истако да председница Скупштине Маја Гојковић и председница Владе Ана Брнабић лажу када кажу да су демонстранти хтели на силу да уђу у зграду парламента.

Како је навео, ударање заставом о врата неможе се назвати куцањем.

– Али пустимо и њих две и све остале који ће изговорити лажи о томе шта се синоћ десило. И бавимо се нама. Кажимо јасно и гласно да се ударање државном заставом о стакло не може назвати куцањем на било која врата. И да смо погрешили. И наставимо даље са разоткривањем криминалних и штеточинских потеза ове власти, али и предлозима шта треба радити да би људи сутра заиста живели боље. Само тако ћемо отерати ово зло које је заробило Србију,  навео је Ђилас у писаној изјави.

(Н1, Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]