Хроника

Боровић: Странке не прекидају сарадњу са навијачком паравојском, ствар се отргла контроли; Криминалцима дата могућност да легализују свој новац кроз разне послове са државом

Штампа
среда, 21. октобар 2020.

Адвокат Боривоје Боровић изјавио је да је сарадња власти са навијачима спортских клубова увек постојала, да је почела као вид контроле потенцијалних гласача, али да се временом цела ствар отргла контроли.

"Зато им се толеришу одређена криминална дела"

Боровић је за лист "Данас" изјавио да политичке странке нису до сада ниједном показале жељу да "престану да сарађују са навијачком паравојском" и зато су те групе све јаче и јаче.

Сведоци смо да врх политичке власти има директан контакт са навијачким групама

"Зато им се толеришу одређена криминална дела. Зато смо сведоци и да врх политичке власти има директан контакт са навијачким групама. Чак имамо случај да се највиши функционери ове земље хвале својом навијачком прошлошћу, шаљући поруку да је омладини то најважније, да навија за одређене клубове", рекао је Боровић, који је и председник Одбора опозиционе Народне странке за правосуђе.

"Људима блиским криминалу у навијачким групама дата могућност да легализују свој новац кроз разне послове са државом"

Он је додао да као адвокат зна да "нико из подземља није никада одао захвалност било ком политичару, већ је само спреман да, уколико му се више не чине услуге, потегне за оружјем и да се освети политичару који га је штитио".

Боровић је навео да велики проблем представља то што је последњих година људима блиским криминалу у навијачким групама дата могућност да легализују свој новац кроз разне послове са државом, као и да "полиција контролише навијачке групе, а с друге стране и навијачке групе контролишу полицију".

(Бета, Данас) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]