Početna strana > Hronika > Borović: Stranke ne prekidaju saradnju sa navijačkom paravojskom, stvar se otrgla kontroli; Kriminalcima data mogućnost da legalizuju svoj novac kroz razne poslove sa državom
Hronika

Borović: Stranke ne prekidaju saradnju sa navijačkom paravojskom, stvar se otrgla kontroli; Kriminalcima data mogućnost da legalizuju svoj novac kroz razne poslove sa državom

PDF Štampa El. pošta
sreda, 21. oktobar 2020.

Advokat Borivoje Borović izjavio je da je saradnja vlasti sa navijačima sportskih klubova uvek postojala, da je počela kao vid kontrole potencijalnih glasača, ali da se vremenom cela stvar otrgla kontroli.

"Zato im se tolerišu određena kriminalna dela"

Borović je za list "Danas" izjavio da političke stranke nisu do sada nijednom pokazale želju da "prestanu da sarađuju sa navijačkom paravojskom" i zato su te grupe sve jače i jače.

Svedoci smo da vrh političke vlasti ima direktan kontakt sa navijačkim grupama

"Zato im se tolerišu određena kriminalna dela. Zato smo svedoci i da vrh političke vlasti ima direktan kontakt sa navijačkim grupama. Čak imamo slučaj da se najviši funkcioneri ove zemlje hvale svojom navijačkom prošlošću, šaljući poruku da je omladini to najvažnije, da navija za određene klubove", rekao je Borović, koji je i predsednik Odbora opozicione Narodne stranke za pravosuđe.

"Ljudima bliskim kriminalu u navijačkim grupama data mogućnost da legalizuju svoj novac kroz razne poslove sa državom"

On je dodao da kao advokat zna da "niko iz podzemlja nije nikada odao zahvalnost bilo kom političaru, već je samo spreman da, ukoliko mu se više ne čine usluge, potegne za oružjem i da se osveti političaru koji ga je štitio".

Borović je naveo da veliki problem predstavlja to što je poslednjih godina ljudima bliskim kriminalu u navijačkim grupama data mogućnost da legalizuju svoj novac kroz razne poslove sa državom, kao i da "policija kontroliše navijačke grupe, a s druge strane i navijačke grupe kontrolišu policiju".

(Beta, Danas)