Početna strana > Hronika > Borko Stefanović: Vladajuća većina donela odluku da izbaci opoziciju iz Skupštine. Opoziciji je onemogućeno da replicira, podnose dopune dnevnog reda i amandmane
Hronika

Borko Stefanović: Vladajuća većina donela odluku da izbaci opoziciju iz Skupštine. Opoziciji je onemogućeno da replicira, podnose dopune dnevnog reda i amandmane

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

Poslanik Ujedinjenih Borko Stefanović tvrdi da je vladajuća većina donela odluku da izbaci opoziciju iz Skupštine jer im je, kako je naveo, onemogućeno da repliciraju, podnose dopune dnevnog reda i amandmane.

Borko Stefanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare ocenio da vlast pokušava da svaku funkciju rada poslanika eliminiše.

"Na kraju se postavlja pitanje šta opozicija uopšte radi kad niti može da govori, niti da predlaže", rekao je Stefanović, ocenjujući da je reč o" jako opasnoj nameri" koja, kako kaže, očigledno postoji.

Poslanik koalicije Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je na konferenciji da se predsednik Skupštine Vladimir Orlić "igra sa voljom naroda".

"Orliću, pošto je to tako, imaćeš taj isti narod ovde ispred Skupštine, a ako tako nastaviš i u Skupštini. Imamo dovoljno snage da blokiramo rad parlamenta, kao što smo danas to uradili na pet minuta, kada god bude brutalno kršena volja naroda. Nemojte da sumnjate u to. Ima nas dovoljno", rekao je Jovanović.

Dodao je i da ako će nešto da ujedini opoziciju, to biti Vladimir Orlić.

Poslanici su negodovali jer su im odbijeni amandmani na Predlog budžeta za 2023. godinu, kako su rekli, bez pravog obrazloženja, dok je, kako su ukazali, Odbor za ustavna pitanja koji samo treba da oceni da li su amandmani u skladu sa Ustavom dao obrazloženje koje nije u njegovoj nadležnosti.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da su odbijeni amandmani kojima je traženo da se povećaju zarade u prosveti, novac za lečenje dece, investicije u zdravstvo.

"Odbili su i amandmane koji se tiču sprečavanja korupcije", istakao je Aleksić, objasnivši da su se amandmani odnosili na javne nabavke i tendere.

(Tanjug, RTS) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner