Хроника

Борис Милошевић: Поруке из Книна су можда почетак неке нове Хрватске, осуђујем све ратне злочине, поготово оне почињене над Хрватима

Штампа
четвртак, 06. август 2020.

Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке изјавио је за ХРТ да осуђује све ратне злочине, а поготово оне почињене над Хрватима

Милошевић је рекао да су му емоције на обележавању Дана победе у Книну у среду биле јаке и помешане.

"Настојао сам да будем концентрисан, да пратим шта се догађа и да чујем поруке. Је ли то почетак неке нове Хрватске? Па можда, било је и раније снажних гестова и говора и зато бих рекао да је ово почетак на дугом путу, на којем ова влада не сме да стане", рекао је Милошевић.

На питање како је доживео поруку премијера Андреја Пленковића, који је одао пијетет свим невиним жртвама, одговорио је - лековито.

Истакао је да му је много значило то што је Пленковић тог дана, на том месту, исказао пијетет према свим жртвама без задршке, осудио све ратне злочине без задршке, навео места на којима су почињени ратни злочини над Србима и исказао разумевање за то што већина Срба има другачији поглед на Олују од Хрвата.

"За мене је то значило да се осећам као равноправни грађанин Хрватске и зато бих хтео да кажем да као потпредседник владе и као човек осуђујем све ратне злочине, поготово оне који су почињени над Хрватима у Ловасу, Шкабрњи, Надину и свим другим местима", рекао је Милошевић.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]