Хроника

Борис Џонсон у писму послатом у 30 милиона домаћинстава у Великој Британији: Ситуација ће постати још тежа пре него што се побољша

Штампа
недеља, 29. март 2020.

Британски премијер Борис Џонсон упозорио је да ће ситуација у вези с корона вирусом постати још тежа пре него што се побољша, у писму које је послао сваком домаћинству у земљи.

Џонсон, који је у самоизолацији пошто је потврђено да је заражен корона вирусом, навео је да би оштрија ограничења могла да буду уведена ако буде неопходно, преноси данас Би-Би-Си.

„Од почетка смо се трудили да уведемо праве мере у право време. Нећемо оклевати да идемо даље (с мерама) ако нам научни и медицински саветници кажу да то морамо да учинимо“, написао је Џонсон у писму послатом у 30 милиона домаћинстава.

Џонсонова влада је прошле недеље увела оштре мере против ширења корона вируса, међу којима су забрана јавних окупљања више од две особе и затварање свих радњи које не продају неопходну робу.

Он је најавио да ће Британци добити и летке с детаљним упутствима владе о изласку из домова и здравственим информацијама.

Тај потез уследио је после критика да влада до сада није дала јасне савете у вези с пандемијом.

Зараза корона вирусом до сада је потврђена код више од 17.000 људи у Великој Британији, од којих је умрло више од 1.000.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]