Početna strana > Hronika > Boris DŽonson u pismu poslatom u 30 miliona domaćinstava u Velikoj Britaniji: Situacija će postati još teža pre nego što se poboljša
Hronika

Boris DŽonson u pismu poslatom u 30 miliona domaćinstava u Velikoj Britaniji: Situacija će postati još teža pre nego što se poboljša

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. mart 2020.

Britanski premijer Boris DŽonson upozorio je da će situacija u vezi s korona virusom postati još teža pre nego što se poboljša, u pismu koje je poslao svakom domaćinstvu u zemlji.

DŽonson, koji je u samoizolaciji pošto je potvrđeno da je zaražen korona virusom, naveo je da bi oštrija ograničenja mogla da budu uvedena ako bude neophodno, prenosi danas Bi-Bi-Si.

„Od početka smo se trudili da uvedemo prave mere u pravo vreme. Nećemo oklevati da idemo dalje (s merama) ako nam naučni i medicinski savetnici kažu da to moramo da učinimo“, napisao je DŽonson u pismu poslatom u 30 miliona domaćinstava.

DŽonsonova vlada je prošle nedelje uvela oštre mere protiv širenja korona virusa, među kojima su zabrana javnih okupljanja više od dve osobe i zatvaranje svih radnji koje ne prodaju neophodnu robu.

On je najavio da će Britanci dobiti i letke s detaljnim uputstvima vlade o izlasku iz domova i zdravstvenim informacijama.

Taj potez usledio je posle kritika da vlada do sada nije dala jasne savete u vezi s pandemijom.

Zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod više od 17.000 ljudi u Velikoj Britaniji, od kojih je umrlo više od 1.000.

(Beta)