Početna strana > Hronika > “Borba”: Obrt u istrazi pokušaja ubistva Miodraga Dake Davidovića - operativni podaci srpskih bezbednosnih službi ukazuju da je vladika Joanikije bio meta snajperiste u Beogradu!
Hronika

“Borba”: Obrt u istrazi pokušaja ubistva Miodraga Dake Davidovića - operativni podaci srpskih bezbednosnih službi ukazuju da je vladika Joanikije bio meta snajperiste u Beogradu!

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. maj 2020.

Srpske bezbjednosne službe, došle su do novih saznanja vezano za pokušaj ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića, a operativni podaci do koji se došlo vještačenjem ukazuju da je najvjerovatnije meta napada ipak bio  vladika Joanikije, potvrđeno je Borbi iz više izvora u srpskim bezbjednosnim službama.

Na ta saznanja ukazuju određena vještačenja koja su nedavno završrna, a koja su se obrađivala više mjeseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrijepe materijalnim dokazima, to baca novo svijetlo na čitav taj slučaj.

Potvrđeno nam je da se čekaju još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mjesta odakle je pucano kritične noći.

Kako je naš portal ranije pisao, na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirali su nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema našim informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mjesta gde je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

(borba.me)

Videti još: Beograd: Crnogorski biznismen i veliki protivnik režima Mila Đukanovića Miodrag Daka Davidović, upucan je iz snajpera u hotelu “Kraun plaza”; U trenutku ranjavanja bio u društvu vladike Joanikija