Početna strana > Hronika > Priština zabranila utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča-Crvena Zvezda. Zvezdan Terzić: Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, iako postoji preporuka FIFA da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici; Ovo je diplomatska pobeda Srbije
Hronika

Priština zabranila utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča-Crvena Zvezda. Zvezdan Terzić: Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, iako postoji preporuka FIFA da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici; Ovo je diplomatska pobeda Srbije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 09. oktobar 2019.

Terzić na Jarinju: Ovo je diplomatska pobeda Srbije, FSS i Zvezde 

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se obratio medijima na administrativnom prelazu Jarinje.

Delegaciji beogradskog kluba nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosmeta, kako bi njegovi igrači odigrali utakmicu Kupa Srbije protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice.

"Svedoci ste šta se dogodilo. Došli smo da igramo fudbal, da se bavimo sportom. To nam je zabranjeno i uskraćeno, iako postoji preporuka FIFA da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici, kosovske institucije su se oglušile o to. Ja sam bio na čelu kolone kada su prišli predstavnici kosovske policije i rekli da nam je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova. Pitao sam koji je razlog, rekli su da je to odluka Vlade Kosova i da nemaju drugo objašnjenje", naveo je Terzić.

On je istakao da je namera Zvezde bila da "napravi praznik za narod".

"To nam je onemogućemo, žao mi je. Verovatno će utakmica biti odigrana u četvrtak negde u Beogradu. Videćemo. Žao mi je što je narod ostao uskraćen, kosovske institucije su pokazale da je sve što oni rade farsa i laž, bez obzira što se pozivaju na to da fudbal i sport ne smeju da imaju granice. Ništa šta oni rade nije u duhu fer-pleja", rekao je Terzić.

Funkioner Zvezde je konstatovao i da su navijači koji su došli sa igračima na administrativni prelaz pokazali "da je Crvena zvezda Srbija".

"Naše je blo da dođemo. Svedoci smo da Trepča igra utakmice u Kosovskoj Mitrovici i da ne postoji nijedan drugi razlog zašto se nije odigrala utakmica. Očigledno je da je ovo diplomatska pobeda Srbije, Fudbalskog saveza Srbije i Zvezde", naveo je Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je privatnim automobilom predvodio delegaciju kluba do administrativnog prelaza Jarinje.

Iza džipa kojim je upravljao Terzić nalazio se autobus sa fudbalerima Zvezde.

"Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije...", rekao je Terzić medijima i zatvorio prozor svog automobila.

Fudbaleri Zvezde su se uputili ka Kosmetu kako bi odigrali utakmicu Kupa Srbije sa Trepčom iz Kosovske Mitrovice, ali je iz tog kluba saopšteno da je utakmica zabranjena.

Direktor Fudbalskog kluba Trepča Bojan Jakšić potvrdio je za portal Kosovo onlajn da je utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom zabranjena.

Na prelazu Jarinje stacionirane su pojačane snage kosovske policije, sa dva vozila specijalne policije, javljaju reporteri Kosovo onlajn, a očekuje se i dolazak navijača beogradskog fudbalskog kluba iz Zvečana.

Ranije je najavljeno da bi oko 11.30 časova trebalo da autobus sa fudbalerima i rukovodstvom Crvene zvezde stigne na Jarinje.

Utakmica je trebalo da se odigra od 14 časova u Žitkovcu kod Zvečana.

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner