Početna strana > Hronika > Blic: Tužba "Vaca" odlaže odluku o preuzimanju "Novosti"
Hronika

Blic: Tužba "Vaca" odlaže odluku o preuzimanju "Novosti"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 14. jul 2011.

Komisiji za zaštitu konkurencije danas ističe rok za rešenje o zahtevu nemačkog "Vaca" za preuzimanje 62,4 odsto akcija "Novosti". Međutim, činjenica da je "Vac" nedavno tužio Komisiju dovodi u pitanje završetak postupka u predviđenom roku, kaže dobro obavešten izvor “Blica”.

"Ost holding", koji je vlasništvo medijske grupacije "Vac", zatražio je u januaru ove godine od Komisije za zaštitu konkurencije Srbije odobrenje da preuzme 62,4 odsto akcija kompanije "Novosti".

Komisija je potom donela odluku da ispita da li bi ovakva transakcija narušila konkurenciju na tržištu. "Vac" je potom uložio žalbu koju je Komisija odbacila, pa je nemačka kompanija 30. juna podnela tužbu Ustavnom sudu.

Komisija za hartije od vrednosti je 23. juna donela rešenje kojim je utvrdila da je Milan Beko preko tri povezane firme kupio 62,4 odsto akcija "Novosti" i da nije ispunio zakonsku obavezu da da ponudu za preuzimanje preostalih akcija.

Beku je naloženo da u roku od tri meseca da ponudu za preuzimanje akcija od manjinskih akcionara "Novosti" ili da proda vlasnički udeo od 25 odsto akcija.

(Blic)