Početna strana > Hronika > Blic: DS i Pajtić traže da Tadić podrži zahtev LSV da se Vojvodina “obešteti” sa 840 miliona evra zbog prodaje NIS-a
Hronika

Blic: DS i Pajtić traže da Tadić podrži zahtev LSV da se Vojvodina “obešteti” sa 840 miliona evra zbog prodaje NIS-a

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. septembar 2014.

DS i Bojan Pajtić traže da Boris Tadić podrži zahtev LSV da se Vojvodina “obešteti” sa 840 miliona evra zbog prodaje NIS-a kao njihov uslov da stanu uz tu inicijativu Nenada Čanka.

Čanak traži od Pajtića da se saglasi sa takozvanom nadoknadom Vojvodini za prodaju NIS-a, što u DS shvataju kao uslovljavanje unutar vladajuće koalicije u pokrajini.

Pošto je Liga u koaliciji s Tadićem i njegovom NDS, a on je sporazum o prodaji NIS-a postigao i potpisao, u DS kažu da je reč “o krajnje šizofrenoj situaciji u kojoj Čanak sedi s Borisom u kafani i traži od Pajtića da im plati račun, mada s njima nije ni jeo ni pio”.

 Zbog toga DS, kako kažu izvori bliski vojvođanskom premijeru Pajtiću za “Blic”, od Lige traži da se o zahtevu za obeštećenje usaglasi sa svojim političkim partnerom Tadićem, pa tek onda da se obrati demokratama sa zahtevom da stanu uz njih. Ukoliko Tadić podrži Čankov zahtev, u DS će “razmisliti” kako da postupe.

U međuvremenu, pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade zastali su zbog sukoba između Lige i NDS oko više pitanja. LSV Nenada Čanka je, štaviše, otvoreno zatražila od NDS Borisa Tadića da im podrži deklaraciju o obeštećenju Vojvodine, koju spremaju za narednu sednicu Skupštine Vojvodine koja će se održati 23. septembra, ili s njima više neće biti u koaliciji.

Sada je Tadić na mukama, tvrde u DS, konstatujući “kako god da okrene, ne valja mu”.

- Predlog deklaracije LSV o prodaji NIS-a nisam video, a s obzirom na to da se radi o osetljivom pitanju, ne mogu da se sada izjasnim - kazao je za “Blic” Janko Veselinović, visoki funkcioner NDS i narodni poslanik Skupštine Srbije.

(Blic) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner