Početna strana > Hronika > Blic: Bojan Pajtić otvorio most i otkrio tablu sa svojim imenom
Hronika

Blic: Bojan Pajtić otvorio most i otkrio tablu sa svojim imenom

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. septembar 2010.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pustio je juče u promet most preko Velikog bačkog kanala, ali i na tabli koju je otkrio stavio svoje ime.

Na tabli doslovce piše: „Sanirani drumsko-betonski most predao je na upotrebu građanima Vrbasa predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić 14.09.2010.“

Ovaj Pajtićev čin različito je tumačen. Pojedini političari su u čuđenju da je ime funckionera završilo na tabli pa su skloni da poveruju da „Pajtić nije ni znao šta na tabli piše“. Ipak, više je onih političara koji su nezvanično sigurni: „Baš i nije morao svoje ime da stavi“. Do zaključenja ovog izdanja Blica nije bilo moguće stupiti u kontakt sa Pajtićem kako bi se iz prve ruke dobio odgovor da li je sam stavio svoje ime ili je to međutim, učinila uprava Vrbasa.

Jedan od retkih političara koji je zvanično pristao da odgovori na pitanje „Blica“ kako komentariše da se na tabli nađe ime predsednika vojvođanske Vlade je bivši predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš.

- Meni je jako čudno da je gospodin Pajtić uradio tako nešto. Lično ga poznajem dugi niz godina, dugo sarađujemo i nije mi delovao kao neko ko može da napiše tako nešto. Taj vid političkog marketinga morao je da ostane daleko za nama u vremenu kada smo Miloševića i njegovu politiku poslali na smetlište istorije. Ne znam razloge zbog kojih je to Pajtić uradio. Ja svakako ne bih ali, možda je najbolje da pitate njega za razloge – kaže Kostreš.

Obnovljeni i prošireni most preko Velikog bačkog kanala u Vrbasu, pušten je juče u promet, a obnova je koštala oko 30 miliona dinara.

(Blic)