Početna strana > Hronika > Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović ponovo tužio urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog nanošenja "psihičkog bola i straha"
Hronika

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović ponovo tužio urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog nanošenja "psihičkog bola i straha"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. maj 2019.

 Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ponovo je tužio urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog nanošenja "psihičkog bola i straha", preneleo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Povod je tekst objavljen na ovom sajtu u kojem su, kako je ocenjeno, izneti potpuno izmišljeni navodi, sa ciljem da se Simonović predstavi nečasnim čovekom. Simonović traži naknadu štete u iznosu od 300.000 dinara.

U tužbi se ukazuje na dve uvrede koje su, kako se navodi iznete već u naslovu "Sveti čarobnjak prvoobrazovani - Ko o čemu on o poštenju".

"Prva ironičnim aludiranjem na Simonovićevu navodnu neobrazovanost, a druga očiglednim negiranjem njegovog poštenja. Opšta je poznata narodna izreka 'Ko o čemu, kurva o poštenju', a u ovom naslovu reč 'kurva' je zamenjena rečju 'ON' koja se odnosi na Dragoljuba Simonovića", piše u tužbi koju prenosi UNS.

Osim teksta Matorčevića, koji je objavljen decembra 2016. godine, u tužbi Simonovića sporna je i fotografija.

"Prikazana je karikaturalna fotomontaža Simonovićeve fotografije, i to ni manje ni više nego na pravoslavnoj ikoni, koja za svakog verujućeg čoveka ima sakralnu vrednost i predstavlja deo kulturnog nasleđa", piše u tužbi i dodaje se da "nema dileme da je fotografijom Matorčević Simonovića nameravao da ponizi".

U tužbi piše da se tekstom Matorčevića Simonović "stigmatizira u sredini u kojoj poznaje veliki broj ljudi, što nesporno doprinosi njegovom velikom psihičkom bolu".

Simonović je ranije podneo protiv Matorčevića, ali i Milana Jovanovića, novinara portala "Žig Info", kojem je zapaljena kuća, a upravo je Simonović optužen da je to naložio. I u prvoj tužbi Simonović zbog psihičke boli traži odšetu od 300.000 dinara.

(Fonet)