Početna strana > Hronika > Bivši direktor FBI Robert Miler savetnik u istrazi o mogućoj umešanosti Rusije i tima Donalda Trampa u kampanji za predsedničke izbore 2016.
Hronika

Bivši direktor FBI Robert Miler savetnik u istrazi o mogućoj umešanosti Rusije i tima Donalda Trampa u kampanji za predsedničke izbore 2016.

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18. maj 2017.

Američko ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera kao posebnog savetnika u istrazi o mogućoj povezanosti tima američkog predsednika Donalda Trampa, koji mu je pomagao u izbornoj kampanji za predsedničke izbore 2016, i Rusije.

Do imenovanja je došlo zbog sve glasnijih zahteva, među kojima i onih članova Kongresa, za nezavisnom istragom navodnih ruskih napora da utiču na ishod američkih predsedničkih izbora u novembru prošle godine u korist Trampa, a na štetu demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Pritisci na Trampa oko pitanja upletenosti Rusije porasli su nakon što je on prošle nedelje otpustio šefa FBI DŽejsma Komija, koji je pokrenuo istragu o tom pitanju.

Američke obavještajne agencije objavile su početkom godine da se Rusija umešala u američke predsedničke izbore.

"Moja odluka (da imenujem posebnog tužioca) nije dokaz da je zločin počinjen ili da je podignuta bilo kakva tužba. Odlučan sam u tome da je posebni tužilac potreban kako bi američki narod imao puno poverenje u ishod istrage", kazao je zamenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenstajn u saopštenju.

(Hina)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner