Početna strana > Hronika > Bil Gejts pozvao vlasti SAD da stave celu zemlju u karantin
Hronika

Bil Gejts pozvao vlasti SAD da stave celu zemlju u karantin

PDF Štampa El. pošta
petak, 03. april 2020.

 Osnivač Majkrosofta, milijarder i filantrop Bil Gejts pozvao je federalne vlasti u SAD da celu zemlju stave u karantin, da bi spasili što više života.

Njegova fondacija je donirala 100 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa. Inače, Gejts je godinama upozoravao da svet nije spreman na ovakav scenario, jer se fondovi za zdravstvo neprestano smanjuju.

"Sigurno će nakon svega biti puno pitanja zašto pre epidemije nismo učinili više i zašto nismo učinili više kada je počela. Najvažnije je gledati unapred i reći, da li je trenutni broj testiranja dovoljan, dobijaju li se rezultati za manje od 24 sata i testiramo li prave ljude?", rekao je.

Kako je naveo, bilo je par filmova o ovome, koji nisu bili baš popularni.

"A da bi bili bar malo popularni, obično se na kraju dogodi neko čudo, neki heroj učini nešto i odjednom se sve vrati u normalu… A ovo je pretnja, ogromna, zato što može ubiti na desetine miliona ljudi. To će ostati trajno zapamćeno. Zato mislim da ćemo se posle ovoga bolje pripremiti za sledeću pandemiju", kazao je on.

U SAD je u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 1.169 osoba, saopštio je američki Univerzitet DŽons Hopkins i dodao je to dosad najveći broj mrtvih za jedan dan u jednoj zemlji od izbijanja epidemije.Ukupno je od korona virusa u SAD umrlo 5.926 osoba.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner