Хроника

Бил Гејтс: Пандемија коронавируса за "богати свет" биће завршена до краја 2021. године, осталима ће требати више времена за опоравак

Штампа
понедељак, 10. август 2020.

 Суоснивач Мицрософта Бил Гејтс процењује да ће пандемија коронавируса за "богати свет" бити завршена до краја 2021. године, али да ће за осталима бити потребно више времена за опоравак.

"Иновације у дијагностици, терапијама и вакцинама су импресивне. Због тога сматрам да у богатом свету можемо окончати пандемију до краја 2021. године, а за остатак света до краја 2022. године", изјавио је Гејтс, преноси амерички сајт ЦНЕТ.

Гејтс финансира медицинско истраживање и програме за вакцине путем своје Билл & Мелинда Фатес Фондације.

Свестан је да је пандемија све земље света вратила неколико година уназад када је реч о економском расту, борби против ХИВ-а, маларије, пише Инвеститор.ме

Гејтс је критиковао амерички систем тестирања на коронавирус, као и начин на који се амерички председник Доналд Трамп и његова администрација носе са ситуацијом.

Отворено је рекао да је висок број случајева коронавируса у САД резултат недовољног тестирања и праћења контаката, као и неношења заштитних маски.

Гејтс вјерује да ће вакцина бити развијена, али да ће због различитих проблема укључујући производњу моћи да помогне само богатијим земљама.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]