Хроника

БиХ: Због одбијања безбедносних процедура, сукоб Ердогановог обезбеђења и припадника Граничне полиције на аеродрому Сарајево

Штампа
понедељак, 08. јул 2019.

На сарајевском аеродрому је дошло до драме када се десио сукоб између обезбеђења турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и припадника Граничне полиције БиХ, потврђено је за Н1.

Како је потврдио за Н1 директор ГП БиХ Зоран Галић, до проблема је дошло када је особље ГП БиХ тражило да спроведе стандардне процедуре које се проводе приликом оваквих и сличних посета.

"Информација је тачна. Ја сам потврдио, ГП је само радила свој посао складно законима БиХ уз најављени претрес и процедуру уз минимум контроле које морамо имати према ВИП личностима. Били су бахати, дрски и некоректни и толико непрофесионални. Да смо ми на исти начин узвратили дошло би и до отворенијег сукоба, мада је и овако било физичког нагуравања", казао је Галић.

Истакао је да је понашање чланова осигурања турског председника било крајње некоректно.

"Завршило се јер су видели да ми не одустајемо од наших процедура и правила. Инсистирали смо на поштовању процедура. Тотално некоректно с њихове стране и бахато. Да ми дођемо тако у Турску, ухапсили би нас", рекао је.

Подсетимо, делегација Турске је стигла у Сарајево поводом Самита процеса сарадње Југоисточне Европе на министарском и председничком нивоу.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]