Početna strana > Hronika > BiH: Zbog odbijanja bezbednosnih procedura, sukob Erdoganovog obezbeđenja i pripadnika Granične policije na aerodromu Sarajevo
Hronika

BiH: Zbog odbijanja bezbednosnih procedura, sukob Erdoganovog obezbeđenja i pripadnika Granične policije na aerodromu Sarajevo

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 08. jul 2019.

Na sarajevskom aerodromu je došlo do drame kada se desio sukob između obezbeđenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH, potvrđeno je za N1.

Kako je potvrdio za N1 direktor GP BiH Zoran Galić, do problema je došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da sprovede standardne procedure koje se provode prilikom ovakvih i sličnih poseta.

"Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao skladno zakonima BiH uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koje moramo imati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i toliko neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja", kazao je Galić.

Istakao je da je ponašanje članova osiguranja turskog predsednika bilo krajnje nekorektno.

"Završilo se jer su videli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštovanju procedura. Totalno nekorektno s njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas", rekao je.

Podsetimo, delegacija Turske je stigla u Sarajevo povodom Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope na ministarskom i predsedničkom nivou.

(N1)