Хроника

Беране: Осванули графити мржње на кућама муслимана; СНП: Удбашке методе из ДПС кухиње

Штампа
недеља, 09. август 2020.

У беранским насељима Хареме, Талум и Обалско данас су осванули графити мржње - на зидовима кућа у тим насељима у којима живи муслиманско становништво, појавили су се портрети четничког војводе Павла Ђуришића и вође четничког покрета Драже Михаиловића.

Општински одбор СНП-а Беране најоштрије је осудио тај вандалски чин, уз тврдњу да графити долазе из “ДПС кухиње”, преноси портал ЦдМ.

У саопштењу се истиче да је реч о већ опробаним удбашким методама из мрачних 90-тих, када су, како је наведено, “под окриљем мрака остављали сличне поруке како би заплашили наше уважене комшије Муслимане и Бошњаке због убирања политичких поена за ДПС”.

СНП је позвао Бошњаке и Муслимане да не наседају на те провокације јер они са православним становништвом никада несу имали било какав проблем.

СНП је затражио од тужилаштва да хитно реагује и пронађе починиоце, с обзиром на то да постоје надзорне камере на местима где су исписани срамни графит.

Бошњачка странка најоштрије је осудила националистичке поруке упућене муслиманима у Беранама и затражила адекватну реакцију надлежних органа.

“Графити овакве садржине никако не смију пореметити добре, пријатељске и комшијске односе које Бошњаци гаје са својим комшијама других вера и нација”, истакнуто је у саопштењу Бошњачке странке у Беранама.

(Нова)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]