Početna strana > Hronika > Beograd: "Žene u crnom" održale uličnu akciju na Brankovom mostu, zahtevale od državnog vrha Srbije da „prizna genocid u Srebrenici“
Hronika

Beograd: "Žene u crnom" održale uličnu akciju na Brankovom mostu, zahtevale od državnog vrha Srbije da „prizna genocid u Srebrenici“

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. jul 2019.

Povodom 24. godišnjice od zločina u Srebrenici članovi organizacije "Žene u crnom" održale su uličnu akciju pod sloganom "Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici", na Brankovom mostu razvile su veliki transparent sa tim sloganom, ali i transparent na kom je pisalo "Solidarnost", a potom su akciju nastavile u Fruškogorskoj ulici.

Oni su poručili da je odnos vlasti prema događajima u Srebrenici ostao nepromenjen i da zahtevaju od državnog vrha Srbije da, kako kažu, prizna genocid.

Tokom akcije u ovom delu grada bilo je vidljivo prisustvo velikog broja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i u parku gde je skup nastavljen je bilo više desetina policajaca. Incidenata nije bilo.

Više nevladinih organizacija najavilo je za četvrtak nekoliko akcija kojima se obeležava 24. godišnjica od zločina u Srebrenici - od paljenja sveća kod Predsedništva do predstave koja će biti organizovana na Kolarcu.

Iz tih nevladinih organizacija kažu da od predsednika i premijerke zahtevaju da se 11. jul proglasi Danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

(N1)