Хроника

Београд: Вучић уручио одликовања за заслуге на сузбијању епидемије коронавируса, ордење отишло у руке и Мијомира Пелемиша, Бранислава Тиодоровића и Данице Грујичић

Штампа
понедељак, 30. новембар 2020.

Председник Србије уручио одликовања за заслуге на сузбијању епидемије коронавируса лекарима којима је то признање припало поводом Дана примирја.

Како је пренела Радио телевизија Србије, орденом Карађорђеве звезде првог степена одликован је инфектолог Мијомир Пелемиш, бивши директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије и актуелни члан владиног Кризног штаба за сузбијање епидемије.

Карађорђевом звездом другог степена одликовани су епидемиолог Бранислав Тиодоровић, директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић и директорка Института за онкологију радиологију КЦС Даница Грујичић.

Орденом Карађорђеве звезде трећег степена Вучић је одликовао заменицу директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦС Ивану Милошевић, специјалисту анестезиологије у Клиничком центру Србије Небојшу Лађевића, директорку Клиничко-болничког центра "Бежанијска коса" Марију Здравковић и директора Клинике за анестезију и интензивну терапију Клиничког центра у Нишу Радмила Јанковића.

Златном медаљом за заслуге одликовани су директор КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић, анестезиолог те здравствене установе Владимир Радовић, медицинска сестра КБЦ Радица Аврамовић као и хигијеничарка на Клиници за инфективне и тропске болести Ана Стојковић.

 

(Бета, Б92) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]