Početna strana > Hronika > Beograd: Vlada Srbije usvojila Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije vozila sa srpskim oznakama gradova sa KiM
Hronika

Beograd: Vlada Srbije usvojila Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije vozila sa srpskim oznakama gradova sa KiM

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije motornim vozilima sa srpskim oznakama gradova s Kosova i Metohije.

Radi se o Uredbi o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Kosova, a koja danas stupa na snagu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području Kosova biće produžena registracija od sada pa nadalje.

„Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana. Vlada je odluku donela u skladu s propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga izmedju Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija“, navodi se u odluci Vlade.

(Beta, Danas) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner