Хроника

Београд: Ресторан у Раковици гађан из ручног противоклопног бацача "зоља", пројектил није експлодирао; Блиц: Ресторан већ био мета - прво бомба, а сада "зоља"

Штампа
субота, 16. јануар 2021.

У Вукасовићевој улици у Раковици рано јутрос је на један угоститељски објекат испаљен пројектил из ручног противоклопног бацача "зоља", незванично је потврђено Бети из Министарства унутрашњих послова.

Медији су известили да је да је пројектил из „зоље“ погодио зид ресторана, али да није експлодирао, као и да у инциденту није било повређених.

Полиција интензивно ради на расветљавању тог догађаја.

„Блиц“: Бомба током новогодишњих празника

Први напад на овај локал догодио се у ноћи између 2. и 3. јануара, када је у двориште овог угоститељског објекта бачена је бомба. Тада је оштећено неколико аутомобила који су се налазили на паркингу.

- Полиција је била и обавила увиђај. У ресторану ништа није оштећено сем неколико аутомобила испред, тачније стакла на њима су попуцала од експлозије. Не знамо шта се десило, то ће полиција утврдити или због чега је неко то урадио - рекли су тада из ресторана за "Блиц".

Неки од комшија који живе у близини ресторана, рекли су нам да се током ноћи чула нека експлозија, али је већина мислила да су педарде у питању.

- Чула се као неко пуцање петарди, али не знамо шта се тачно десило - рекле су комшије.

"Зоља" две недеље након првог напада

Други напад догодио се две недеље касније, и овог пута у два сата ујутру.

И тада комшије наводно нису чуле никакве звуке, а такође и ништа није указивало да до овог инцидента може да дође. Пројектил из "зоље" је погодио зид ресторана, али није експлодирао.

(Бета, Блиц)

Видети још: "Блиц": Непознати нападач разбио излог и убацио молотовљев коктел у ресторан у Савамали, нема повређених

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]