Početna strana > Hronika > Beograd: Restoran u Rakovici gađan iz ručnog protivoklopnog bacača "zolja", projektil nije eksplodirao; Blic: Restoran već bio meta - prvo bomba, a sada "zolja"
Hronika

Beograd: Restoran u Rakovici gađan iz ručnog protivoklopnog bacača "zolja", projektil nije eksplodirao; Blic: Restoran već bio meta - prvo bomba, a sada "zolja"

PDF Štampa El. pošta
subota, 16. januar 2021.

U Vukasovićevoj ulici u Rakovici rano jutros je na jedan ugostiteljski objekat ispaljen projektil iz ručnog protivoklopnog bacača "zolja", nezvanično je potvrđeno Beti iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mediji su izvestili da je da je projektil iz „zolje“ pogodio zid restorana, ali da nije eksplodirao, kao i da u incidentu nije bilo povređenih.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog događaja.

„Blic“: Bomba tokom novogodišnjih praznika

Prvi napad na ovaj lokal dogodio se u noći između 2. i 3. januara, kada je u dvorište ovog ugostiteljskog objekta bačena je bomba. Tada je oštećeno nekoliko automobila koji su se nalazili na parkingu.

- Policija je bila i obavila uviđaj. U restoranu ništa nije oštećeno sem nekoliko automobila ispred, tačnije stakla na njima su popucala od eksplozije. Ne znamo šta se desilo, to će policija utvrditi ili zbog čega je neko to uradio - rekli su tada iz restorana za "Blic".

Neki od komšija koji žive u blizini restorana, rekli su nam da se tokom noći čula neka eksplozija, ali je većina mislila da su pedarde u pitanju.

- Čula se kao neko pucanje petardi, ali ne znamo šta se tačno desilo - rekle su komšije.

"Zolja" dve nedelje nakon prvog napada

Drugi napad dogodio se dve nedelje kasnije, i ovog puta u dva sata ujutru.

I tada komšije navodno nisu čule nikakve zvuke, a takođe i ništa nije ukazivalo da do ovog incidenta može da dođe. Projektil iz "zolje" je pogodio zid restorana, ali nije eksplodirao.

(Beta, Blic)

Videti još: "Blic": Nepoznati napadač razbio izlog i ubacio molotovljev koktel u restoran u Savamali, nema povređenih