Početna strana > Hronika > Beograd: Potpuni kolaps u saobraćaju zbog snega koji nije očišćen; Ulice neprohodne, taksi službe u blokadi; Siniša Mali - Saobraćaj funkcioniše, uz "manje probleme"
Hronika

Beograd: Potpuni kolaps u saobraćaju zbog snega koji nije očišćen; Ulice neprohodne, taksi službe u blokadi; Siniša Mali - Saobraćaj funkcioniše, uz "manje probleme"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. januar 2017.

 Na beogradskim ulicama vlada potpuni kolaps u saobraćaju zbog snega koji je tokom noći napadao, a nije očišćen.

Kako javljaju reporteri B92 sa ulica, pojedini autobusi GSP ne mogu uopšte da se kreću, a stanje na mostovima preko Save je alarmantno.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da, i pored snežnih padavina koje traju već 20 sati, uz manje probleme, saobraćaj u glavnom gradu funkcioniše.

Duž celog Bulevara Oslobođenja su ogromne gužve, sve do mosta Gazela, naročito kod Autokomande.

Pročitajte još: Apel Nade Macure: Ne izlazite bez potrebe, stariji pazite

Takođe, čepovi se stvaraju i na Brankovom mostu, na izlazu sa Banovog Brda prema Bulevaru Vojvode Mišića.

Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, a nekoliko prigradskih linija je skraćeno, rečeno je u GSP.

Centar grada je takođe preopterećen, a stanje je takvo da je čak i u pojedinim prigradskim naseljima, poput Batajnice i Žarkova situacija veoma teška.

O tome da je u Beogradu potpuni kolaps svedoči i to što se nijedno taksi udruženje nije javljalo na poziv redakcije B92.net.

Beograd -- Predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da je situacija sa saobraćajem kakva je bila u prestonici jutros uobičajena kada sneg pada 20h neprekidno.

"Iste probleme imaju i drugi veliki, bogatiji gradovi, imaju ih i Njujork i Berlin, imamo ih i mi. Još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, važno je da na kolovozu nema poledice, a zastoji nastaju zbog bljuzgavice koja se stvara usled stalnih padavina. 

"Čim padavine stanu, očistićemo bljuzgavicu i saobraćaj će biti normalizovan", rekao je

(B92)