Хроника

Београд: Полиција легитимисала и задржавала активисте ССП на Душановачком мосту у Београду, јер су развили транспарент "Ко не труби, тај је Весић"

Штампа
среда, 25. новембар 2020.

Припадници полиције легитимисали су активисте Странке слободе и правде на Душановачком мосту у Београду, јер су развили транспарент "Ко не труби, тај је Весић". Очигледно да је градским властима засметала акција грађана на Душановцу, која је почела да се шири и у осталим деловима града.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, објавила је на свом званичном Твитер налогу, да су припадници полиције легитимисали активисте Странке слободе и правде на Душановачком мосту у Београду, јер су развили транспарент "Ко не труби, тај је Весић". Тепић је додала и да је полицајац упорно игнорисао да каже по ком основу испитује активисте.

Тепић је на овој друштвеној мрежи објавила и видео снимак поменутог догађаја. Како се може видети, полиција је од окупљених који су развили транспаренте тражила личне крате, а они су их упитали – на основу чега их легитимишу и по ком закону, те додали да не чине никакво кривично дело.

Уз видео, потпредседница Странке слободе и правде је написала:

“Весић послао полицију на грађане наоружане транспарентом “Ко не труби, тај је Весић”! Издвојили све активисте мушкарце ССП и легитимишу их без икаквог образложења”.

Подсетимо, и пре недељу дана, активисти ССП имали су истоимену акцију на Душановачком мосту, а онда су грађани Србије масовно пролазили ауто-путем и свирали из кола, показујући незадовољство и огорченост замеником градоначелника Београда, односно свим оним што је урадио, а што ружи и руши наш главни град.

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]