Početna strana > Hronika > Beograd: Policija legitimisala i zadržavala aktiviste SSP na Dušanovačkom mostu u Beogradu, jer su razvili transparent "Ko ne trubi, taj je Vesić"
Hronika

Beograd: Policija legitimisala i zadržavala aktiviste SSP na Dušanovačkom mostu u Beogradu, jer su razvili transparent "Ko ne trubi, taj je Vesić"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 25. novembar 2020.

Pripadnici policije legitimisali su aktiviste Stranke slobode i pravde na Dušanovačkom mostu u Beogradu, jer su razvili transparent "Ko ne trubi, taj je Vesić". Očigledno da je gradskim vlastima zasmetala akcija građana na Dušanovcu, koja je počela da se širi i u ostalim delovima grada.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, objavila je na svom zvaničnom Tviter nalogu, da su pripadnici policije legitimisali aktiviste Stranke slobode i pravde na Dušanovačkom mostu u Beogradu, jer su razvili transparent "Ko ne trubi, taj je Vesić". Tepić je dodala i da je policajac uporno ignorisao da kaže po kom osnovu ispituje aktiviste.

Tepić je na ovoj društvenoj mreži objavila i video snimak pomenutog događaja. Kako se može videti, policija je od okupljenih koji su razvili transparente tražila lične krate, a oni su ih upitali – na osnovu čega ih legitimišu i po kom zakonu, te dodali da ne čine nikakvo krivično delo.

Uz video, potpredsednica Stranke slobode i pravde je napisala:

“Vesić poslao policiju na građane naoružane transparentom “Ko ne trubi, taj je Vesić”! Izdvojili sve aktiviste muškarce SSP i legitimišu ih bez ikakvog obrazloženja”.

Podsetimo, i pre nedelju dana, aktivisti SSP imali su istoimenu akciju na Dušanovačkom mostu, a onda su građani Srbije masovno prolazili auto-putem i svirali iz kola, pokazujući nezadovoljstvo i ogorčenost zamenikom gradonačelnika Beograda, odnosno svim onim što je uradio, a što ruži i ruši naš glavni grad.