Хроника

Београд: Неколико десетина људи и вечерас протестовало против ковид пропусница, демонстранти отишли испред куће др Кона, узвикивали: „Менгеле, Менгелe“

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

Након што су протекле вечери грађани Ниша изашли на улице и упутили се право до зграде у којој живи др Бранислав Тиодоровић, Београђани су решили да учине исто и упутили се ка ,,осињаку”.

У току вечерашњег протеста против ковид пропусница, грађани Београда упутили су се ка згради у којој живи др Предраг Кон.

Полиција је испред улаза у зграду и чува човека којег нико не угрожава. Присутност полиције још више појачава тензије.

,,Оставке, оставке”- узвикују грађани- ,,Менгеле, Менгеле", "изађите напоље”, ,,ухапсите Кона”

Испред зграде су и представници Удружења лекара и родитеља за науку и етику а грађанима као и др Кону обратила се и Нада Гладовић испред удружења ,,Лекара и родитеља за науку и етику”.

Грађани крећу ка Гундулићевом венцу где Кон такође има кућу како кажу грађани.

Протестанти су поручили Кону да не може више да их дели и разједињује.

– Дошли смо овде зато што 19 месеци водите ову пандемију на нечасан и корумпиран начин. Сваког дана је све више болесних и умрлих, а ви спроводите не медицинске мере. До те мере се мешате у закон да желите да изазовете грађански рат, рекла је једна од ученица протеста и поручила да сви поднесу оставке.

Један од учесника протеста је поручио да ће од вечерас, па колико год буде требало, долазити испред њихових кућа док не повуку нацистичке мере.

– По цену живота нећемо да прихватимо ковид логор који нам припремају, поручили су.

Ниш: Грађани и вечерас се окупили испред стана Бранислава Тиодоровића, звиждали пиштаљкама и скандирали „Менгеле“

Неколико десетина противника увођења ковид пропусница и вечерас се окупило испред зграде у којој се налази стан Бранислава Тиодоровића, члана „Кризног штаба“.

Они су звиждали пиштаљкама и скандирали „Менгеле“ и друге пароле. Ово је друго протестно окупљање демонстраната испред зграде у којој је стан Тиодоровића.

Н1: Противници мера викали увреде испред зграда у којима живе лекари

Више десетина људи протестовало је против увођења ковид пропусница испред зграда у којима наводно станују истакнути лекари у Београду и узвикивали увреде на њихов рачун.

Окупљени су викали „Изађи на терасу“, „укините уредбу“ и „Менгеле, Менгеле“.

Заустављали су саобраћај, а пратила су их два полицијска аутомобила.

Данас: Неколико људи накратко блокирало раскрсницу код Скупштине

Група од десетак противника вакцинације вечерас је, око 21.30 накратко блокирала саобраћај на раскрсници код Народне Скупштине.

Један од присутних протестаната је ометао нормално функционисање саобраћаја али и насрнуо на аутомобил који је покушао да заобиђе окупљене.

Након што су констатовали да их нема довољно да би могли да блокирају раскрсницу, окупљени су се преместили на плато испред Народне Скупштине, где су наставили да изражавају незадовољство уз летимичне повике против власти али и против опозиције.

Међу окупљенима су били и људи који су чинили окосницу протеста претходних вечери а са разгласа су се чуле патриотске песме.

На протесту није било припадника МУП-а.

(Данас, Н1, Србин.инфо)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]