Početna strana > Hronika > Beograd: Ministarka pravde i šef Delegacije EU, Sem Fabrici, razgovarali o amandmanima i rokovima za promene Ustava Srbije
Hronika

Beograd: Ministarka pravde i šef Delegacije EU, Sem Fabrici, razgovarali o amandmanima i rokovima za promene Ustava Srbije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. februar 2021.

Ministarka pravde Srbije, Maja Popović, i šef Delegacije Evropske unije, Sem Fabrici, razgovarali su danas u Beogradu o amandmanima i rokovima za promene Ustava Srbije.

Razgovarali su i o vladavini prava i reformi pravosuđa, temama ključnim za proces evrointegracija, i razmotrili usklađivanje propisa Srbije s propisima Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo.

Fabrici je ponovio da je vladavina prava u središtu procesa pristupanja Srbije Uniji, te da su ubrzavanje i produbljavanje reformi u Srbiji, u kontektu Pregovaračkog poglavlja 23 koje se odnosi na pravosudje, važni za celokupan pregovarački proces.

Šef delegacije EU je rekao da Srbija mora da nastavi svoj evropski put, te da je veoma važna dalja podrška Unije u jačanju, usvajanju i primeni reformi, zarad boljitka gradjana, navodi se u saopštenju.

Ministarka je zahvalila za podršku EU evrointegraciji Srbije i reformskim procesima u oblasti pravosudja.

Rekla je da Srbija intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende i na uskladjivanju s propisima EU radi bržeg napretka ka članstvu u EU.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner