Хроника

Бењамин Нетанијаху: Уколико би Иран покушао да нападне Израел ово данас би им била последња годишњица исламске револуције

Штампа
понедељак, 11. фебруар 2019.

 Израелски премијер Бењамин Нетањаху упозорио је данас Иран против било каквог покушаја напада са циљем уништавања Тел Авива или Хаифе на 40. годишњицу Исламске револуције.

„Не игноришем претње иранског режима али ме оне не застрашују. Уколико тај режим начини ужасну грешку да покуша да уништи Тел Авив или Хаифу, неће то успети“, рекао је Нетањаху у саопштењу из његове канцеларије и у видео поруци.

Уколико би Иран покушао да нападне Израел то би била „последња годишњица Револуције“, рекао је Нетањаху и поручио Иранцима да то имају у виду.

Израелска влада води дипломатску и медијску кампању против Ирана кога оптужује да спроводи опасне нуклеарне активности, и указује на деловање Ирана у Либану, у Појасу Газе и у Сирији.

Последњих година Израел је спровео бројне ваздушне нападе или испаљивао ракете на, како је наводио, иранске војне циљеве у Сирији, или конвоје са оружјем упућеним либанском Хезболаху, савезнику Техерана.

Иран је данас обећао да ће осујетитити „демонске планове“ својих непријатеља, пре свега САД-а и Израела поводом 40. годишњице победе Исламске револуције која је прослављена широм земље.

(Бета-АФП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]