Početna strana > Hronika > Bela kuća: Predsednik Tramp čestitao Kirijakosu Micotakisu izbornu pobedu u Grčkoj; Zvaničnici su u razgovoru izrazili volju da nastave jaku saradnju SAD i Grčke
Hronika

Bela kuća: Predsednik Tramp čestitao Kirijakosu Micotakisu izbornu pobedu u Grčkoj; Zvaničnici su u razgovoru izrazili volju da nastave jaku saradnju SAD i Grčke

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 11. jul 2019.

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu pobedu na nedavno održanim prevremenim parlamentarnim izborima, saopštila je Bela kuća.

"Zvaničnici su u telefonskom razgovoru izrazili volju da zajedno rade i nastave jaku saradnju SAD i Grčke", navodi se u kratkom saopštenju Trampove administracije. 

Micotakis, koji je u ponedeljak položio zakletvu, nasledio je dva problematična pitanja u zoni evra, nezaposlednost od 19,2 odsto i dug od 180 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). 

Tramp, koji je krajem 2017. godine u Beloj kući primio tadašnjeg grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pohvalio je "fantastične" napore Grčke u cilju rešavanja ekonomskih i finansijskih teškoća. 

(Beta)