Početna strana > Hronika > Bela kuća: Pozivamo Srbiju i Kosovo da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se usredsređuje na uzajamno priznanje
Hronika

Bela kuća: Pozivamo Srbiju i Kosovo da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se usredsređuje na uzajamno priznanje

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. jun 2019.

Bela kuća pozvala je Srbiju i Kosovo da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se usredsređuje na uzajamno priznanje.

U saopštenju povodom 20. godišnjice okončanja NATO kampanje, portparol Bele kuće DŽud Dir je pozvao Prištinu i Beograd da udvostruče napore radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma, fokusiranog na uzajamno priznanje i da odmah uklone sve prepreke koje ometaju napredak, preneo je Glas Amerike na albanskom jeziku.

"Jedini put ka boljoj budućnosti je dijalog među susedima, koji ima za cilj normalizaciju odnosa i otvaranje puta Srbiji i Kosovu da zauzmu svoja legitimna mesta unutar evroatlantske zajednice", navodi se i dodaje da su SAD "spremne da pomognu u tom procesu", ali da je "na Kosovu i na Srbiji da preduzmu naredni korak".

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner