Početna strana > Hronika > Bedžet Pacoli: Dik Marti je moj komšija
Hronika

Bedžet Pacoli: Dik Marti je moj komšija

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. decembar 2010.

Kosovski biznismen koji živi u Švajcarskoj Bedžet Pacoli potvrdio je da lično poznaje izvestioca Saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima Dika Martija, a "slučajno" su i komšije u gradu Luganu.

Podsetimo, "Alo!" je juče prvi objavio da se upravo Pacoli pobrinuo da Martijev izveštaj bude objavljen u momentu dok se pregovara o koalicijama u budućoj vladi Kosova.

- Gospodina Dika Martija poznajem još od ranih osamdesetih. On živi samo 700 metara od moje kuće u Luganu - izjavio je Pacoli za radio BBC na albanskom jeziku i na taj način indirektno potvrdio saznanja "Alo!" da je umešan u objavljivanje izveštaja o trgovini organima otetih Srba, za koje se znalo već nekoliko godina .

Pacoli je istakao i da se "poznajući Dika Martija plaši da se on neće još dugo zaustaviti". On je istovremeno negirao da je dogovor njegove stranke sa Tačijem o sastavu nove vlade gotova stvar. Tači i Pacoli, koji je osvojio 7,1 odsto glasova na izborima, već su se sastali prošle subote i postigli preliminarni dogovor o koaliciji i novoj kosovskoj vladi, a novi sastanak su zakazali za 9. januar. Za većinu u parlamentu nedostaju im još glasovi manjina, ali je, kako "Alo!" saznaje, od dobrih poznavalaca kosovskih prilika, i to će biti vrlo brzo rešeno.

- Srpske stranke će ući u koaliciju sa Tačijem, i to je gotova stvar. Pecoli verovatno pokušava da ucenom sa Martijevim izveštajem dobije mesto premijera u toj vladi - tvrdi izvor "Alo!".

Pacoli je juče pokušao da amortizuje izjavu svoje zamenice u stranci Mimoze Kusari, koja je izjavila da ne želi da sedi u vladi sa osobama protiv kojih se vodi istraga. Prema njegovim rečima, radi se o ličnom, a ne partijskom stavu. "Alo!" je juče kontaktirao sa centralom Pacolija stranke u Prištini, ali nam je tamo rečeno da njihov lider trenutno nije na Kosovu, već u Švajcarskoj.

- Gospođa Kusari u svojoj izjavi nije mislila na istragu o trgovini organima, već na istrage koje se vode o korupciji - tvrde u Pacolijevoj stranci.

Arapski udžbenik za vađenje organa!

Srpska vojska je kod sela Junik na Kosovu prilikom povlačenja albanskih terorista u šatoru njihove poljske bolnice pronašla medicinski udžbenik iz anatomije, i to na arapskom jeziku. Još tada se sumnjalo da je knjiga za korisnika lekara ili neke druge osobe koja je zarobljenim Srbima vadili organe, ispričao je za "vesti onlajn" Vladimir Knežević (43), veteran 63. padobranske brigade.

U knjizi za koju su pripadnici 63. padobranske brigade kasnije saznali da je veoma retka i vredna podvučeni su delovi kojima se govori o unutrašnjim organima kao što su bubrezi, jetra i srce. Zbog podvlačenja i beleški jasno se vidi da se čitalac najduže zadržao na tim stranama, što je za ratne uslove nenormalno! Pojedini delovi knjige koji govore o unutrašnjim organima su podvučeni, a na marginama su napisana i objašnjenja na albanskom jeziku. Strane su ilustrovane slikama unutrašnjih organa, pored kojih je rukom napisano i objašnjenje.

(Vesti online)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner