Хроника

Бајрам Реџепи: Нова српска документа неће бити одузимана

Штампа
недеља, 10. јул 2011.

ПРИШТИНА – Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи изјавио је да ће косовска полиција „толерисати и неће одузимати” нова документа која МУП Србије издаје косовским Србима до спровођења договора постигнутих у дијалогу Београда и Приштине.

„Пренео сам директору полиције одлуку да буде толерисано поседовање нових докумената. У том смислу не би требало да више буде проблема и да их полиција одузима. Остаје наредба о забрани кретања возила са новим таблицама почетних слова косовских градова које издаје МУП Србије”, рекао је Реџепи агенцији Танјуг.

Он је навео да ће одлука о неодузимању нових докумената важити до имплементације договора постигнутих у досадашњем процесу дијалога Београда и Приштине.

Према сазнањима из косовске полиције, њени припадници су последњих месеци од житеља српске националности одузели неколико стотина докумената и регистарских ознака које издаје МУП Србије у својим измештеним полицијским управама са Косова.

Према притужбама житеља Косова медијима, косовска полиција је до сада одузимала нове личне карте, возачке дозволе и регистарске таблице и саобраћајне дозволе.

Објашњење министра Реџепија је да су нова документа МУП-а која поседују косовски Срби илегална на Косову зато што су издата у измештеним полицијским управама са Косова, које косовске институције не признају. Стога, објаснио је Реџепи, и та документа су на Косову непризната.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]