Početna strana > Hronika > Bajram Redžepi: Nova srpska dokumenta neće biti oduzimana
Hronika

Bajram Redžepi: Nova srpska dokumenta neće biti oduzimana

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 10. jul 2011.

PRIŠTINA – Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da će kosovska policija „tolerisati i neće oduzimati” nova dokumenta koja MUP Srbije izdaje kosovskim Srbima do sprovođenja dogovora postignutih u dijalogu Beograda i Prištine.

„Preneo sam direktoru policije odluku da bude tolerisano posedovanje novih dokumenata. U tom smislu ne bi trebalo da više bude problema i da ih policija oduzima. Ostaje naredba o zabrani kretanja vozila sa novim tablicama početnih slova kosovskih gradova koje izdaje MUP Srbije”, rekao je Redžepi agenciji Tanjug.

On je naveo da će odluka o neoduzimanju novih dokumenata važiti do implementacije dogovora postignutih u dosadašnjem procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Prema saznanjima iz kosovske policije, njeni pripadnici su poslednjih meseci od žitelja srpske nacionalnosti oduzeli nekoliko stotina dokumenata i registarskih oznaka koje izdaje MUP Srbije u svojim izmeštenim policijskim upravama sa Kosova.

Prema pritužbama žitelja Kosova medijima, kosovska policija je do sada oduzimala nove lične karte, vozačke dozvole i registarske tablice i saobraćajne dozvole.

Objašnjenje ministra Redžepija je da su nova dokumenta MUP-a koja poseduju kosovski Srbi ilegalna na Kosovu zato što su izdata u izmeštenim policijskim upravama sa Kosova, koje kosovske institucije ne priznaju. Stoga, objasnio je Redžepi, i ta dokumenta su na Kosovu nepriznata.

(Tanjug)