Хроника

Авдулах Хоти: Косово ће поново увести реципрочне мере према Србији ако се процес дијалога не оконча споразумом о међусобном признавању

Штампа
уторак, 12. јануар 2021.

 ПРИШТИНА - Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти запретио је да ће Приштина поново увести реципрочне мере према Београду, ако се процес дијалога не оконча споразумом о међусобном признавању.

Хоти је, после састанка са политичким представницима Албанаца са југа централне Србије, рекао да Приштина има право да Београду узврати на сваку меру коју, како тврди, Београд примењује, преноси Глас Америке.

"Али верујем да уз помоћ међународних партнера, са којима смо укључени у овај процес, неће бити потребе да идемо тим екстремнијим путем. Свакога дана имамо напредак ка финалном споразуму”, рекао је Хоти.

Он је са представницима Албанаца са југа централне Србије током сусрета у Приштини представио програм рада недавно основане Канцеларије Владе Косова за тзв. Прешевску долину, односно три општине на југу централне Србије, у којима живе припадници албанске националне мањине.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]