Početna strana > Hronika > Argentina: Evo Morales kao izbeglica ima pravo da se bavi politikom i da daje političke izjave - to mu nećemo uskraćivati
Hronika

Argentina: Evo Morales kao izbeglica ima pravo da se bavi politikom i da daje političke izjave - to mu nećemo uskraćivati

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 15. decembar 2019.

 Bivši predsednik Bolivije Evo Morales može da se bavi politikom i da daje političke izjave sve dok u Argentini bude imao status izbeglice, izjavio je danas šef argentinskog kabineta ministara Santijago Kafijero.

Prema našem zakonu, izbeglice imaju potpuno ista prava kao državljani Argentine, a to uključuje slobodu izražavanja i političkog delovanja. Moralesu nećemo uskraćivati i ograničavati te slobode, prekao je Kafijero za „La nasion“, prenosi Sputnjik.

Morales će kao izgeglica živeti u malom gradu San Ramon de la Nueva Oran, koji je na manje od jedan sat vožnje udaljen od granice sa Bolivijom. On je potvrdio da će odatle koordinirati sve aktivnosti njegove partije Pokret za socijalizam (Mas), posebno u predizbornoj kamapanji za predsedničke izbore naredne godine. Partija Mas je prošlog meseca saopštila da Morales neće biti kandidat na tim izborima i da će pobediti i bez njega.

(Fonet)