Хроника

Аргентина: Ана Брнабић положила цвећа на гроб Милана Стојадиновића

Штампа
среда, 11. децембар 2019.

 Председница Владе Србије Ана Брнабић борави у дводневној посети Републици Аргентини. Она је посету започела састанком са новоименованим министром спољних послова Фелипеом Солом, док ће у току данашњег дана представљати Србију на церемонији полагања заклетве и преноса власти новоизабраном председнику Аргентине Алберту Фернандезу.

Премијерка је јуче посетила гроб Милана Стојадиновића, некадашњег председника Владе Краљевине Југославије, који је сахрањен у Аргентини. Полагање цвећа на гроб Милана Стојадиновића није део званичне посете и протокола, али је председница пронашла слободно време и обишла место где је сахрањен некадашњи министар финансија и председник Владе Краљевине Југославије.

- У част српско-аргентинског пријатељства и партнерства. Да живи вековима. Хвала вам за вечну кућу председника Владе Краљевине Југославије, Србина, Милана Стојадиновића. У име Владе Републике Србије Ана Брнабић - написала је премијерка у књизи утисака.

Занимљиво је да је премијерка од председника Србије Александра Вучича добила на поклон управо књигу о Милану Стојадиновићу, када је он напуштао место председника Владе.

(Курир)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]